duminică, 11 august 2013

Despre amuzament

Despre amuzament
         zise Ellix




Ce înseamnă la mine amuzamentul?
Eu știu mai multe tipuri de amuzament, peste care am dat de multe ori. Ăstea-s mniezu:

1. Când te amuzi așa, sec, fără prea mult zgomot. Este atunci când ori ești prea obosit sau plictisit, ori nu te simți bine alături de persoana de lângă tine (sau persoanele), ori nu mai ai energie (recomand o ciocolată întreagă mâncată ca pe biscuit în cazul ăsta, sau un nes dat pe gât direct din plic), ori gluma care ți s-a zis îi ceva oroare a gândirii, ori alte cauze minunate ca astea care le-am enumerat.

2. Când râzi și te ții de ombilic. Este atunci când ești drogat (nu neapărat cu ilegale legale, poți fi drogat și la figurat...știu eu ce zic). Tipul ăsta de amuzament apare când ești fuarte (da, fuarte, cu U) fericit din pricina a ceea ce se petrece pe lângă tine. Te apucă râsul isteric caracteristic, și uiți câteodată că ești în afara spațiului privat. Da nu contează, râzi, că doar trăiești într-o țară liberă, nu-ți pese de semenii tăi! Grav îi atuncia (da, atuncia, cu A la final) când durează mai mult de un sfert de oră / sesiunea de râs. Și nu-i grav dacă râzi mai mult de un sfert de oră, da pe alte subiecte. Da n-ai cum să nu râzi, când ți se petrec anumite situații, cum ar fi atuncia când știi că pe cineva de lângă tine îl exasperează amuzamentul tău. Atuncia îi cel mai bun moment pentru o sesiune de râs isteric. Sau când cineva se împiedică în câmpul tău vizual, sau când îți amintești ce-ai făcut acu 2 ani (nu contează locul sau ora, important îi că e momentul potrivit pentru râs isteric).

3. Când râzi pe înfundate. Asta se petrece în special la ore, sau când stai la masă cu părinții și ai invitați și frate-tu te ghiontește pe sub masă. Adică, de ce nu e permis râsul în timpul orei? Să strănuți ai voie. Da, știu, strănutatul nu-l poți opri, daaaaaar, nici râsul nu poate fi oprit. Că așa suntem noi ominii făuriți pentru a râde. Și dacă te vede profa de bio că abia te abții din râs, și-ți zice să spui la toată clasa de ce râdeai ca să râdă și ei, tu ce faci? Mai ales dacă te gândeai la ce-ai făcut tu acu vreo 2-3 ani, când erai mic și prost. Ai două variante: să fii sincer sau să fii prost. Să fii sincer: povestești la toată clasa cum dădeai tu foc la castane (a se interpreta altfel, cum se dorește), și riști ascultare din toată materia pe tot parcursul restului anului. Să fii prost: taci, sau îți ceri scuze, și riști ascultare din toată materia pe tot parcursul restului anului. Eu am ales prima variantă, pentru că e mai amuzantă! Yes!

4. Când râzi pentru că ești prost. Tipul acesta de amuzament e ca al oamenilor împliniți. Dacă ești lipsit de înzestrare neuronală, ești mereu fericit, râzi mereu la toate glumele, râzi de toți oamenii și de toate gesturile pe care le fac, și ești trist numa câteva secunde, atunci când ești beat, dar îți trece repede. Și acești omini care râd de proști ce îs, îi zărești foarte ușor: îs ăia care râd pe replay, adică cu aceeași tonalitate și intensitate mereu. Râsul este de scurtă durată, dar frecvent.



Niciun comentariu: