miercuri, 31 iulie 2013

Despre invidie

Despre invidie
      zise Ellix

Ce este invidia?
Eu zic așa: invidia e o stare care consumă foarte multe resurse din puținele resurse ce le oferă numărul redus de neuroni ai persoanei care se zbate trăind cu această stare pe umeri. Pentru că dacă ești destul de înzestrat la minte, you don't give a shit pe ce se petrece în jurul tău, cu ceilalți oameni.

Pe ce sunt invidioși oamenii?
Oamenii sunt invidioși pe orice. Da, pe orice! Pot fi invidioși pentru că tu ai ceva ce ei nu au, pot fi invidioși că tu ai reușit ceva și ei nu, pot fi invidioși că tu ai condiții mai bune și ei nu, pot fi invidioși că tu stai ca o lehuză și primești bani de la părinți și ei sunt nevoiți să muncească pentru a trăi. (Și muuuulte alte motive)

De ce sunt invidioși oamenii?
Oamenii sunt invidioși pentru că nu sunt ei înșiși împliniți. Un om invidios este un om frustrat, ce tânjește la binele altui om. Astfel, dacă ești un om împlinit din toate punctele de vedere, adică să te mulțumești cu ceea ce ai și să te gândești doar la evoluția propriei persoane în raport cu poziția actuală, nu ai cum să fii invidios pe nimeni și nimic. Un om invidios se raportează mereu la cei din jurul lui, aspiră la ceea ce au ceilalți, în loc să gândească să facă acțiunile în favoarea propriei evoluții. Așa că el, comparându-se cu situațiile altor semeni, ajunge la frustrare în cele mai multe cazuri, nereușind să se bucure de reușite și de evoluția lui, fiind într-o competiție continuă.

E bine să fii invidios?
Eu zic că nu e bine să fii invidios. Oare nu e mai frumoasă viața când vezi că ți-ai întrecut propriile tale situații? Când vezi că ai urcat pe scara evoluției, ca om, ca persoană? Că ai reușit un țel pe care ți l-ai propus? De ce să te raportezi la alții când ai la îndemână opțiunea să-ți croiești propriul drum în viață? De ce să te intereseze ce fac semenii tăi? O duc mai bine decât tine? Felicită-i și bucură-te pentru ei. Dacă vei fi invidios, vei demonstra că nu ești mai bun ca ei, ci ești doar un frustrat care trăiește în umbra altora, pășind în urma lor. Poate că ajungi să atingi o stare a unui alt om, dar tu, dacă erai invidios, înseamnă că erai în spatele lui, deci când ai atins acea stare, e foarte posibil ca el să fi evoluat mai mult, deci o altă provocare pentru tine. Și vei trăi mereu așa, în competiție.

Ce părere am eu despre invidie?
Părerea mea este că invidia este un lucru rău, precum rugina la fier. Pur și simplu macină sufletul unui om, îl mănâncă lent, până ajunge un nimic. Nu văd nimic bun în a fi invidios, doar îți faci rău ție mereu, când te raportezi la semenii tăi.

Cum să scapi de invidie?
Gândește pozitiv. Ești viu, deci ai un avantaj, poți să-ți făurești viața așa cum vrei, și să nu trăiești în umbra altora. Soluția este să te concentrezi pe propria persoană și să te bucuri sincer pentru reușitele altora. Dacă vei face asta, vei avea numai armonie în suflet, o stare pozitivă, care te va ajuta foarte mult să-ți îndeplinești propriile țeluri, și să-ți canalizezi toată energia pentru propriile scopuri.

Niciun comentariu: